Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Історія про те, як я опанувала яловичий бульйон
Колись я вважала, що зварити смачний бульйон то справжнє мистецтво. Те, що виходило у мене як правило призводили до неапетитну каламутну воду з невиразним смаком, а м'ясо було сухим і твердим. Саме через це я обмежувалася швидкими розчинними супами, хоча завжди мріяла про ідеальну ароматну, золотаву та прозору страву, яку подавали в ресторанах.

Все змінилося, одного разу я знайшла в мережі сайт https://masterdoma.vinnytsia.ua/. Там було стільки всього цікавого! Переглядаючи публікації, я побачила той самий — «Рецепт яловичого бульйону з галушками». І хоч я відмовилася від експериментів із галушками, базова основа став для мене відкриттям.

Ось як усе відбувалося:

1. За рецептом з [я обрбрала яловичину на кістці — мені порадили взяти голяшку. Воду використовувала виключно холодну, щоб м'ясо було повністю вкрите.
2. Поставила каструлю на сильний вогонь на максимальному вогні. Обов'язково слід — видалити піну, що піднявся. Колись я нехтувала цією процедурою, і страва не мала прозорості.
3. Перевела конфорку на найменший поділ, до стану ледь помітного булькання. Додала цілу цибулину, корінь моркви, лавровий лист, перець горошком і дрібок солі. І залишила все це нудитися близько трьох годин, не знімаючи кришки.
4. Процідила готовий бульйон. Він виявився ідеально прозорим, з насиченим янтарним забарвленням і неймовірним духом, що в домі запахло справжнім домашнім затишком.

Тепер я готую цей бульйон часто і залюбки. Це ідеальна основа для моїх улюблених супів, чи просто частуванням самі по собі, яку я сервірую з рубаною зеленню та сухариками. І щоразу, коли кушту з готового бульйону, я згадую портал, що став для мене провідником у світ ідеального бульйону.

Hello World!:

- No messages were found.
Reply

Forum Jump:

Users browsing this thread: 1 Guest(s)